Training Consultative Selling

De training consultative selling ondersteunt de ontwikkeling van consultative selling skills voor (key-) accountmanagers van ondernemingen die zich duurzaam willen onderscheiden door toegevoegde waarde aan klanten te bieden op basis van kennis, inzicht en oplossingen die bijdragen aan de (strategische) doelstellingen van hun klanten. De training kan worden verzorgd voor salesteams van een onderneming of voor individuele (key-) accountmanagers bij de open trainingen.

Doelgroep

De training is gericht op ervaren (key-) accountmanagers en salesmanagers die consultative selling willen toepassen.

Programma

– Accountanalyse en -planning

– Identificatie business opportunities

– Accountbenadering

– Consultative selling gespreksvaardigheden

– Consultative accountmanagement

Duur

De duur van de training is 2 dagen

Professionele tools

Ter ondersteuning van het trainingsprogramma kan gebruikt worden gemaakt van professioneleSSI analysetools. Door gebruik te maken van deze tools kunnen zowel de salestrainingen als salescoaching gerichter en slagvaardiger worden ingezet. Customervision is gecertificeerd voor het gebruik van de TTISI Gedrag- en Drijfverenanalyse en de TTISI Sales Skills Index.

Over de trainer

Ronald van den Berg is oprichter/eigenaar van customervision. Na een loopbaan van vijftien jaar in de verkoopprofessionalisering, waarbij hij o.a. heeft bijgedragen aan het toepassen van Consultative Selling bij KPN, is hij sinds 2009 zelfstandig actief als trainer, coach en consultant om ondernemingen in de business-to-business te ondersteunen bij het vergroten van hun commerciële slagkracht. Om de effectiviteit van deze activiteiten op individueel- en teamniveau te vergroten, is Ronald sinds 2010 gecertificeerd TTISI/MDI consultant voor het uitvoeren van gedrags- en drijfverenanalyses en Sales Skills Index

Hij is een van de vaste auteurs van het grootste online-magazine voor verkoopprofessionals, verkopersonline.nl, en behandelt daar actuele onderwerpen op het terrein van het verkoopvak. Verder is hij sinds 2010 freelance docent/trainer voor de Masterclass Strategisch Sales & Accountmanagement voor het NCOI, waarin Consultative Selling centraal staat. Tijdens de trainingen staan de volgende aspecten centraal: mensgericht, positiviteit, ambitie, praktijkgericht, vertrouwen, respect en denken, durven, doen.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

 

Terug naar overzicht salestrainingen